Hlavní obsah

Do zamrzlého jezírka v brněnské minizoo se probořil osel Pavlík

– Brno
Novinky, kčt

V minizoo v brněnské čtvrti Horní Heršpice se v úterý propadl osel tenkou vrstvou ledu. Postřehl to kolemjdoucí a okamžitě zavolal na tísňovou linku. Strážník ale zvíře vyplašil a oslu se tak podařilo dostat se na souš. Při pokusech o únik z vody se poranil, na místě ho ošetřila veterinářka.

BEZ KOMENTÁŘE: Oslík Pavlík se z vody nakonec vyškrábalVideo: MP Brno

 
Článek

Zamrzlé vodní plochy nemusí být rizikem jen pro lidi, pastí mohou být i pro zvířata. Osla jménem Pavlík paradoxně zachránil úlek.

Strážník, kterého zavolal návštěvník minizoo, hned po příjezdu k areálu přelezl branku, aby se ke zvířeti, jemuž voda dosahovala až po krk, dostal. Zvíře se ho ale polekalo natolik, že se vzepjalo na zadních nohou a předními kopyty se zapřelo o ledovou plochu. Poté se celým tělem dostalo nad hladinu, postavilo se na nohy a odešlo.

Strážník upozornil správce zoo na díru v ledu a společně se ujistili, zda je zvíře v pořádku. Osel byl zraněný, o čemž svědčily krvavé stopy okolo praskliny na ledové ploše. Na místo přijeli také hasiči a následně i veterinářka, která zvíře ošetřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám