Hlavní obsah

Do koho strkáš jménem zákona? Policisty v centru Prahy napadal kurážný šofér audi

– Praha
Novinky, kub

Počínání agresivního řidiče řešili policisté v centru Prahy, muž vjel na Staroměstské náměstí a měl i napadat kolemjdoucí. Podle policie byl viditelně pod vlivem alkoholu, testy ale odmítl. Když v útočnosti přitvrdil a při strkanici s hlídkou nasadil bojový postoj, policisté ho srazili na zem a nasadili mu pouta. Incident zaznamenala policejní kamera.

Agresivní řidič na Staroměstském náměstíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídku přivolali svědci do srdce metropole na Staroměstské náměstí v neděli krátce po 22. hodině. O případu ve středu informovala mluvčí policie Hana Křížová.

Ve vysílačce měli informaci o řidiči, který odstavil černé osobní vozidlo značky Audi a obtěžuje kolemjdoucí, přičemž je s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu.

Policisté na místě našli viditelně podnapilého muže, jak popochází kolem, a když se ho snažili ztotožnit, podle mluvčí nebyl schopen uvést zřetelně svoje jméno.

Podezřelý muž se lekl policistů, opustil své audi a ujel taxíkem. V obou autech byly drogy

Krimi

„Navíc byl velmi agresivní, policisty neustále vyzýval k zápasu a strkal do nich,” zmínila Křížová.

Na videozáznamu ze zadržení, který policie k případu zveřejnila, je vidět muž, jak s kuráží slovně napadá policisty, kteří ho žádali, aby se zklidnil a držel si odstup.

„Do koho strkáš jménem zákona?” obouval se šofér do jednoho z policistů.

Foto: Policie ČR

Agresivní řidič napadal v centru Prahy policejní hlídku

Muž se také snažil několikrát z místa odejít se slovy: „Je to zbytečný.”

„V jednu chvíli strčil do policisty a se zaťatými pěstmi se proti němu rozešel se slovy, že je zápasník. Policista proto použil slzotvorný, dočasně zneschopňující prostředek, a následně ho s kolegy zpacifikovali pomocí hmatů a chvatů,” popsala zásah mluvčí.

Policisté v Praze několikrát naháněli stejné audi se šoféry na drogách

Krimi

Šoféra to v agresivitě nezastavilo. „Počkej, až si tě najdu, tak uvidíš,” hrozil policistovi, který mu nasazoval pouta.

Osmatřicetiletý muž po převozu na policejní služebnu stále odmítal jak dechovou zkoušku, tak lékařské vyšetření. „Případ policisté ještě prověřují a vyhodnocují důkazní materiály. S největší pravděpodobností ale případ oznámí příslušnému správnímu orgánu k projednání,” dodala Křížová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám