Hlavní obsah

Divoká noční honička skončila havárií dvou kradených octavií

Právo, alf
Vizovice

Dějištěm divoké policejní honičky bylo v noci na středu Valašsko. Policisté ve čtyři ráno naháněli dvě Škody Octavia, které se řítily vysokou rychlostí Vizovicemi na Zlínsku. Jak později policisté zjistili, automobily byly kradené. Jejich řidiči s nimi navíc při úniku před spravedlností havarovali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní hlídka se obě vozidla snažila zastavit, leč marně. Řidiči nerespektovali výzvy policistů a jeli dál, směrem na Valašské Klobouky. Hlídka je proto začala pronásledovat,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že další policisté se zároveň snažili na hranicích se Slovenskem zabránit případnému odjezdu obou automobilů z České republiky.

V Brumově-Bylnici začala obě Octavie stíhat další hlídka policistů. Honička nakonec skončila havárií obou unikajících vozidel.

„První z řidičů narazil v prudké zatáčce, kterou ve vysoké rychlosti nezvládl projet, do rodinného domu v Brumově-Bylnici. Druhý záhy srazil dopravní značku,“ poznamenala mluvčí s tím, že pětadvacetiletého řidiče první Škody Octavia odvezli záchranáři s těžkým zraněním do nemocnice.

Druhý muž téhož věku chtěl policistům utéct, ale ti ho rychle zadrželi a umístili do policejní cely. Auto navíc řídil pod vlivem drog. „Zda byl pod vlivem omamných a psychotropních látek také jeho komplic, ukáže až lékařské vyšetření,“ podotkla mluvčí.

Obě vozidla byla v noci na středu odcizena ve Zlíně. „Za poslední dva měsíce prověřujeme již 13 krádeží vozidel značky Škoda Octavia na Zlínsku,“ konstatovala Kozumplíková. Případem se kriminalisté intenzivně zabývají, zkoumají, zda spolu jednotlivé případy odcizení vozidel stejné tovární značky a typu souvisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám