Hlavní obsah

Dívku roky zneužívali příbuzní, pomoci se nedovolala ve škole ani u lékařů

Právo, Petr Kozelka
Brno

Dlouhých deset let musela nyní devatenáctiletá dívka z Břeclavska snášet nepředstavitelné příkoří ze strany svých blízkých. Dva její nejbližší příbuzní ji totiž podle všeho pohlavně zneužívali a dívka se nemohla nikde dovolat pomoci, i když se s hrůzným tajemstvím zřejmě několikrát svěřila. Případ nyní projednává Krajský soud v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Dívka začala prožívat peklo, když jí bylo pouhých sedm let. Ilustrační foto

Článek

Oběma mužům, kteří se ze svých činů zpovídají před soudem, hrozí za pohlavní zneužívání s těžkou újmou na zdraví až 12 let za mřížemi. Jména obou obžalovaných jsou redakci známa, kvůli ochraně oběti ale nemohou být zveřejněna. Vzhledem k citlivosti celého případu se jednání odehrává za zavřenými dveřmi.

Začalo to už v sedmi letech

Podle policejních informací měl dívku jako první zneužívat v letech 1997 - 2000 devětadvacetiletý muž. Trápení pro dívku tak začalo v jejich pouhých sedmi letech.

Když se mladší z mužů dostatečně nabažil, dostala se nešťastnice do spárů dalšího povedeného příbuzného, čtyřicetiletého muže. Ten ji podle obžaloby zneužíval až do roku 2007. Podle znaleckého zkoumání dívka trpí těžkou posttraumatickou stresovou poruchou a s následky se bude zřejmě vypořádávat celý život.

Šokující lhostejnost okolí

Podle dívčiny výpovědi se několikrát snažila svoje okolí upozornit na to, co se jí doma děje. Jenže se prý pomoci nedočkala ani u svého gynekologa, ani u školního výchovného poradce, který jí pouze doporučil návštěvu psychologa.

Pomohla až změna školy a jeden z dívčiných kamarádů, kterému se svěřila, celou věc ihned ohlásil na sociálce a ta následně informovala policii.

"Břeclavští kriminalisté začali celý případ intenzivně šetřit, na jejich práci pak navázali vyšetřovatelé krajského policejního ředitelství, kteří shromáždili dostatek důkazů k tomu, aby mohli být oba dva muži obžalováni," řekla policejní mluvčí Soňa Svobodová. Rozsudek nad oběma muži by mohla soudkyně Jaroslava Bartošová vynést už ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám