Hlavní obsah

Dívku, která v Brně škrtila nápadníka z Facebooku, potrestají úředníci

Brno

Sedmnáctiletá opilá dívka, která předminulou sobotu v Brně škrtila o tři roky staršího mladíka, bude potrestána u přestupkové komise. Dívce, která přišla na schůzku po seznámení na Facebooku, tehdy strážníci naměřili 1,81 promile alkoholu v dechu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ ještě není uzavřen. Kolegové z obvodního oddělení Bystrc jej ale v nejbližší době vyšetřování dokončí s tím, že výsledky předají k dořešení přestupkové komisi obecního úřadu,“ informoval ve čtvrtek Novinky mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek. Úředníci budou zároveň řešit, kde se dívka opila a kdo jí alkohol poskytl.

Incident, u kterého zasahovali strážníci, se odehrál 13. července v Rakovecké ulici. „Na tísňovou linku zavolal mladý muž, že o tři roky mladší dívka mu kope do auta a opakovaně ho škrtí. Vyslaná hlídka už při příjezdu viděla, jak mladá žena s nezvyklou agresivitou na mladíka útočí. Urputně ho držela pod krkem a následně ho svalila na zem,“ popsal tehdy případ mluvčí Městské policie v Brně Jakub Ghanem.

Mladík se přiznal, že si s dívkou domluvil schůzku naslepo přes Facebook. Dívka na vysvětlenou uvedla, že mladík je „bezcenný”, a chtěla ho zabít. V dechu jí strážníci naměřili 1,81 promile. Při převozu sanitkou se také pokusila napadnout její posádku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám