Hlavní obsah

Dívka zkoušela natočit v kině film Bathory, diváci ji udali

PRAHA

Pokus natočit si v kině nelegálně nový český film Juraje Jakubiska Bathory se v sobotu nevydařil mladé dívce. Diváci v sále kina Palace Cinemas ve Slovanském domě v Praze při odpoledním představení upozornili zaměstnance kina na to, že film natáčí. Než ale pracovníci kina dorazili, dívka byla pryč.

Článek

Informaci potvrdila Lenka Hečková z České protipirátské unie. V poslední době je to už druhý případ, kdy byla osoba pořizující pirátský záznam odhalena ještě v kině. "Je to známkou toho, že provozovatelé kin začínají pirátství vnímat jako svůj velký problém," řekla ředitelka Unie Markéta Prchalová a ocenila pozornost diváků.

"V této souvislosti jsme ve všech našich kinech zpřísnili bezpečnostní opatření a kontrolu sálů v průběhu projekcí," řekl k tomu ředitel sítě multikin Palace Cinemas David Horáček.

"Je příjemné vědět, že přes všudypřítomnou lhostejnost se najdou lidé, kteří vnímají film, a především český film, jako hodnotu a jsou ochotni zasáhnout na jeho ochranu," dodala Prchalová.

Upoutávka na film Bathory (premiéra 10.7.2008) Autor: Bontonfilm

Nejdražší film v historii české kinematografie s rozpočtem zhruba 320 miliónů korun měl světovou premiéru v rámci MFF Karlovy Vary a do běžné distribuční sítě byl nasazen ve čtvrtek 10. července. Během prvního víkendu ho v českých a slovenských kinech zhlédlo celkem 112 593 diváků.

Za Simpsonovi dostal podmínku

Velkou pozornost loni v červenci vzbudilo ilegální natočení snímku Simpsonovi ve filmu přímo v den jeho premiéry v ČR a jeho následné umístění na internet. Devatenáctiletého mladíka z jižních Čech policie rychle vypátrala a soud ho nepravomocně odsoudil k devíti měsícům vězení s podmínkou na dva roky a k povinnosti nahradit způsobenou ztrátu, kterou Bontonfilm vyčíslil na 5,5 miliónu korun. Nakonec se ale "pirát" s distribuční společností dohodl na mimosoudním vyrovnání a zaplacení 150 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám