Hlavní obsah

Dívka vystupovala pod desítkami identit. Kvůli podvodům na webu skončila ve vazbě

Liberec

Mladou ženu z Liberecka poslal soud do vazby kvůli obvinění z podvodů se zbožím na internetu. Podle vyšetřovatelů měla nabízet knihy, hračky a další zboží, které ale přitom neměla, případně je nechtěla prodat. Škodu kriminalisté vyčíslili na nejméně 350 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Hana Bílková Millerová. Věk obviněné policie neupřesnila, Bílková hovořila pouze o „mladé ženě".

Podezřelá podle policie nabízela různé zboží jako knihy, hračky, modely aut a další věci na internetových inzertních portálech od poloviny prosince 2020 do konce srpna 2021.

Podvodníci obírali ženu ze Šumperska celý rok. Poslala celkem 1,2 milionu

Krimi

„Měla vylákat platby za toto zboží, které však patrně neměla v úmyslu dodat ani jím nedisponovala. Podezřelá žena vystupovala pod různými jmény nebo přezdívkami, přičemž ke komunikaci používala nejméně 14 různých telefonních čísel, nejméně 20 emailových adres a další dosud nezjištěné identity," sdělila policejní mluvčí.

Za zboží si obviněná nechávala předem poslat peníze, věci ale pak neposílala a finance si podle policie nechala pro sebe, přičemž přestala s poškozenými komunikovat.

Polské seniory bezostyšně okrádají covidoví podvodníci

Evropa

Policie ve spisu podle mluvčí zatím eviduje 289 případů, ve kterých měla obviněná způsobit škodu za nejméně 354 810 korun. Dívku kriminalisté minulý týden ve středu obvinili a soud ji následně poslal do vazby. Policie v souvislosti s případem varovala před placením předem za zboží na internetu.

„Obezřetným chováním se vyhnete mnohým nepříjemnostem i možnému podvodnému jednání ze strany inzerenta," dodala Millerová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám