Hlavní obsah

Dívka u soudu popsala erotické hrátky s řidičem autobusu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Klatovský soud začal ve středu projednávat případ řidiče autobusu Pavla Šponiara. Podle žalobce sexuálně zneužíval nezletilé dívky, které vozil do školy. K erotickým hrátkám údajně docházelo přímo v autobusu, a to jakmile ostatní cestující vystoupili. Jedním z míst byla například točna městské linky v Klatovech - Lubech.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s řidičem autobusu, který měl souložit se školačkamiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Obžalovaný tam třináctiletou dívku líbal, osahával na přirození a nechal si třít pohlavní úd. Stýkal se s ní opakovaně a došlo mezi nimi i k souloži,“ řekl státní zástupce Jan Hrubý. Podobně se měl chovat i k o rok starší školačce, která ho na parkovišti poblíž vlakového nádraží v Klatovech uspokojovala třením penisu. Za sex dívkám Šponiar dával peníze nebo jim kupoval různé dárky.

Sahal mi také pod tričko na prsa a do podbřišku.
výpověď jedné z dívek

„S panem Šponiarem jsme se poznali v autobuse. Byl na mě milý. Když na točně v Lubech vystoupili poslední cestující, tak mě pozval na zadní sedadlo. Řekl mi, ať si hraju s jeho pohlavním údem. Moc se mi nechtělo. Vzal moji ruku a přiložil ji na svůj penis. Tak si vlastně pomáhal. Sahal mi také pod tričko na prsa a do podbřišku,“ uvedla Lucie K.

Podle ní k takovým hrátkám došlo asi v sedmi případech. „Říkala jsem mu, že je mi teprve čtrnáct a chodím ještě na základku. Na to nijak nereagoval,“ pokračovala školačka s tím, že vždycky den předem jí dal zprávu, že pojede. Sama přiznala, že někdy se Šponiarem byla v době, kdy měla být ve škole. „Zpravidla se tak stalo, když jsme měli psát písemku,“ dodala dívka.

Řidič všechno popírá

„Nic z toho není pravda. Obvinění jsou lživá,“ prohlásil před soudem šestapadesátiletý muž. Dál to nechtěl rozebírat. Soudce tak přečetl jeho výpověď z policejního protokolu. „Děvčata jsem vozil autobusem, povídal si s nimi o škole. Svěřovaly se mi se svými problémy. Třeba o tom, že se rozešly s klukem. Snažil jsem se jim pomoci radou,“ tvrdil stíhaný muž policii poté, co byl obviněn z trestného činu pohlavního zneužívání a svádění k pohlavnímu styku.

Radil jsem jim, aby nechodily za školu, učily se a nedělaly rodičům ostudu.
obžalovaný

Upozornil na to, že o jejich věku dobře věděl, jelikož měly žákovské průkazky. „Nikdy jsem jim nic nedával a ani s nimi neměl žádné kontakty. To všechno si vymyslely,“ prohlásil. Podle svých slov věděl, že děvčata pocházejí ze sociálně slabých rodin. „Bylo mi jich líto. Radil jsem jim, aby nechodily za školu, učily se a nedělaly rodičům ostudu,“ doplnil Šponiar u soudu.

Dívky vypověděly, že se s obviněným mužem seznámily jako s řidičem autobusu, který je pak vozil na různá místa a přemlouval k sexuálním kontaktům.

Řešili jsme několik stížností na jeho nevhodné chování vůči ženám.
bývalý zaměstnavatel<br/>

Psychologové po provedeném testu na pravdomluvnost u obou dívek potvrdili, že jejich výpovědi jsou věrohodné. Žádná z nich nemá sklon ke zkreslování, neměly ani motiv msty nebo nenávisti.

Naopak u řidiče znalci během vyšetření zjistili sexuální deviaci, a to exhibicionismus s preferencí dospívajících dívek. Navrhli proto ochranné léčení.

Řidič pracoval deset let u ČSAD autobusy Plzeň, kde s ním ze dne na den ukončili pracovní smlouvu. „Měl problémy s cestujícími. Řešili jsme několik stížností na jeho nevhodné chování vůči ženám. Po té poslední jsem si ho vzal na pohovor a řekl mu, že takového člověka tady nepotřebujeme. Okamžitě jsme se dohodli na ukončení pracovního poměru,“ reagoval ředitel podniku Miroslav Hucl.

Reklama

Výběr článků

Načítám