Hlavní obsah

Dívka nalila prarodičům kávu s jedem na krysy, dostala 2,5 roku

Novinky, kub
Pardubice

Krajský soud v Pardubicích v úterý poslal na 2,5 roku do vězení 16letou dívku, která podle obžaloby dala své babičce s dědečkem do kávy jed na krysy. Dvojice přežila díky ambulantnímu zásahu lékařů. Druhá dívka, která kamarádce s činem radila, odešla od soudu s podmínkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal loni v květnu v obci poblíž Heřmanova Městce na Pardubicku. Policie informovala o tom, že oba prarodiče, kteří vypili jed na krysy, byli ošetřeni lékařem a jejich zdravotní stav se postupně zlepšoval. Původně byl případ posouzen jako nešťastná náhoda, nakonec padla obžaloba z pokusu o vraždu.

O verdiktu informoval v úterý server Idnes.cz. Hlavní líčení bylo vzhledem k věku obžalovaných kromě vyhlášení rozsudku neveřejné.

Dívka si s prarodiči, kteří ji měli v pěstounské péči, nerozuměla a podle serveru neshody vyvrcholily, když ji nechtěli pustit na Matějskou pouť. Kamarádce pak měla napsat přes internet, že se potřebuje babičky s dědečkem zbavit. „Chci to udělat hned, pak budeme mít super život,“ napsala a uvařila kávu, kterou podala u společného stolu. Podle serveru měla v plánu podat kávu i své 13leté sestře.

Policie podezírá šestnáctileté dívky, že chtěly zavraždit prarodiče

Krimi

Soudkyně Anna Sobotková uvedla, že se rozhodně nejednalo o žádnou vylomeninu. „Tohle není štěbetání dvou holek, sranda nebo klukovina. Obě byly přesvědčené, že se překážka odstraní, když jim dají do pití jed na krysy,“ citoval server soudkyni.

Hlavní aktérku případu soud poslal do vězení na oddělení pro mladistvé, soudkyně rovněž nařídila psychiatrickou léčbu. Kamarádka dívky dostala podmíněný trest a měla by pobývat v zařízení pro mladistvé.

Rozsudek krajského soudu není pravomocný, kamarádka hlavní obžalované se proti verdiktu odvolala, ostatní si nechali lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související články

V Pardubicích někdo rozházel otrávené návnady

Granule s jedem zastrčené v kusech salámu našli lidé v několika ulicích v Pardubicích. Otrávené návnady ležely v trávě, podle strážníků se jedná zřejmě o jed...

Výběr článků

Načítám