Hlavní obsah

Dívka jen tak z nudy zneužívala linku 158

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Lounští policisté zadrželi teprve 19letou dívku ze Žatecka, která loni na podzim několik týdnů zneužívala tísňovou linku 158. Převážně ve večerních hodinách opakovaně volala policistům na operační středisko, po zvednutí telefonu se ani v jednom případě neozvala a po výzvě, kdo volá, se ozývalo jenom pískání nebo přerušovaný tón, kdy mačkala tlačítka svého telefonu. V několika případech se z telefonu ozvala i hudba.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisty byla několikrát upozorněna, že blokováním linky 158 může ohrozit životy a zdraví ostatních občanů v nouzi. Na upozornění ale nereagovala, do telefonu nikdy nemluvila.

„V některých případech byla opravdu neúnavná, policisté zaznamenali, že za jeden večer volala i 38krát. S telefonáty obvykle končila před půlnocí, poté měla telefon nedostupný nebo jej policistům nezvedala,“ informovala Právo lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Vytrvalou telefonistku policisté vypátrali a ve zkráceném přípravném řízení jí sdělili podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což jí podle trestního zákoníku hrozí odnětí svobody až na tři roky.

„Dívka podle své výpovědi volala na tísňovou linku jen tak z nudy, důsledek svého jednání si údajně neuvědomovala. Kromě linky 158 zneužívala i tísňovou linku hasičů a záchranné služby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám