Hlavní obsah

Dítě mohlo být uneseno, tvrdí jeho matka

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ pohřešovaného osmnáctiměsíčního chlapce z obce Oleško u Prahy má nečekanou dohru. Matka batolete se obrátila na policii s tím, že její syn byl unesen. Dítě se sice našlo zcela zdravé poté, co se ztratilo ze zahrady ve čtvrtek večer a lidé je objevili až v pátek ráno asi tři kilometry od domova, ale podle jeho matky to nemusel být nápad samotného batolete vydat se na toulky.

Článek

"Obrátila se na obvodní oddělení v Jílovém u Prahy a dala podnět pro podezření z únosu. Do fáze trestního oznámení se to ještě nedostalo, vše je v začátku vyšetřování," potvrdil Právu mluvčí policie pro Prahu-západ Jaroslav Vokáč.

Podle něj policie na případu spolupracuje se sociálními pracovníky, kteří budou zkoumat podmínky rodiny. Žena se třemi malými syny ve věku od půldruhého roku do šesti let žije v malém domku ve stráni na konci obce Oleško. Ve čtvrtek večer údajně šla vyndat nákup z auta a na toaletu a mezitím se nejmenší dítě ztratilo.

Osmnáctiměsíční chlapec strávil celou noc ze čtvrtka na pátek nejspíš sám v lesích, přičemž bosý ušel půldruhého kilometru. Po sedmé hodině ráno jej podle policie našel jeden z místních obyvatel. Podchlazené dítě bylo bez známek zranění převezeno do Thomayerovy nemocnice v Praze.

V pondělí odpoledne odtud chlapce propustili domů. "Po celý víkend se nevyskytly žádné komplikace, malý Benjamin je zcela zdráv," potvrdil v pondělí Právu mluvčí Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči Petr Mach. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám