Hlavní obsah

Devětkrát trestaný ekonom měl církvi zpronevěřit 10 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští policisté hledají šestatřicetiletého zaměstnance Českobratrské církve evangelické Vladimíra Prokopa, kterého podezírají ze zpronevěry církevních peněz. Muž, který pracoval jako ekonom, pravděpodobně neoprávněně převedl z účtu organizace deset miliónů korun na jiná tři konta.

Článek

V případě odsouzení mu hrozí až 12 let vězení, informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Církevní zaměstnanec byl podle Hulana za podobnou trestnou činnost již patnáctkrát stíhán, devětkrát dokonce skončil ve vězení. Policisté po něm pátrají také proto, že nenastoupil k poslednímu výkonu trestu, ke kterému byl odsouzen za podvod.

Muž pracoval v hlavním centru církve v Jungmannově ulici od srpna loňského roku. Peníze začal podle policie zpronevěřovat v polovině prosince. V pátek 23. ledna ze zaměstnání bez vysvětlení odešel a místo jeho dalšího pobytu policisté neznají.

Kvůli případu bude v úterý zasedat nejvyšší orgán církve - synodní rada. Podle mluvčí církve Ivany Benešové vyvodí rada ze situace důsledky. "Chod církve snad ztráta peněz neohrozí," dodala mluvčí.

Prokop by měl podle policie jezdit červeným vozem Škoda Fabia s registrační značkou 9A6 9197. Jakékoliv informace o něm mohou občané sdělit na tísňovou linku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám