Hlavní obsah

Devět lidí muselo do nemocnice po požáru bytu v Praze, hasičům pomáhala speciální Cobra

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

K požáru bytu vyjeli v neděli dopoledne pražští hasiči. Evakuovat museli 12 lidí, devět z nich předali do péče záchranné službě. Tři policisté, kteří pomáhali při záchraně, se nadýchali kouře.

Hasiči evakuovali 12 lidíVideo: Jiří Forman , Novinky

 
Článek

Tísňová linka přijala informaci o požáru ve Slavojově ulici před půl dvanáctou. Hořel byt ve druhém patře.

„Na místo vyjely čtyři jednotky. Jednu místnost požár zcela zlikvidoval. K zásahu byl povolán také požární speciál Cobra, který likviduje skrytá ohniska požáru vysokotlakým malým proudem vody, ze kterého vzniká pára a ta tyto místa ochlazuje a hasí,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Havrda.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči a záchranáři na místě požáru

Hasiči spolu s policisty evakuovali 12 lidí. „Hasiči v bytě nalezli bezmocného muže a ženu, které okamžitě předali do péče záchranářů. Starší pár následně skončil v nemocnici v hospitalizaci,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Mluvčí zdravotnických záchranářů Ernestová ČTK řekla, že do nemocnice muselo celkem devět lidí, všichni kvůli tomu, že se nadýchali kouře. Tři z nich byli policisté.

"Šest do Všeobecné zdravotní nemocnice a tři do Ústřední vojenské nemocnice. Nejvážněji byla zraněna žena ročník 1937, u které byla intoxikace (kouřem) vážného charakteru, ta byla převezena na metabolickou jednotku Všeobecné fakultní nemocnice," uvedla Ernestová.

Příčinou požáru se policisté a hasiči zabývají. Během neděle by na místo měl dorazit také speciálně vycvičený pes. Škoda zatím vyčíslena nebyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám