Hlavní obsah

Devět let za týrání postižené dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Na devět let do věznice s dozorem v pátek poslal senát Krajského soudu v Hradci Králové třicetiletého Václava Černého. Uznal ho vinným z toho, že v letech 2000 až 2003 na Hradecku bil, týral a zneužíval svou osmiletou tělesně postiženou nevlastní dceru.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha

Psoun je superspáč, i superžráč

Článek

Rozsudek není dosud pravomocný, Černý i státní zástupkyně Hana Flídrová si ponechali lhůtu na odvolání.

"Krajský soud vzal na vědomí výpověď dívky, která dětským způsobem popsala praktiky obžalovaného," řekla při vynesení rozsudku předsedkyně senátu Anna Bímová. Dodala, že při stanovení výše trestu soud přihlédl k nízkému věku dívky a jejímu postižení.

Dívku nepřiměřeně trestal

Dívka, která se po dětské obrně nemůže samostatně pohybovat a je odkázána na pomoc druhých, oznámila bití personálu dětské léčebny v Janských Lázních na Trutnovsku, kde se léčila. Postupně lékařům přiznala také zneužívání.

Podle státní zástupkyně si byl obžalovaný vědom dívčiny naprosté bezbrannosti. Kvůli sexuálnímu uspokojení nezletilou nepravidelně zneužíval, přitom jako manžel její matky znal dívčin věk. Muž také podle spisu za trest postiženou dívku sprchoval studenou vodou, nechával ji doma samotnou, ačkoliv věděl, že se o sebe nemůže postarat.

Černému hrozilo 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám