Hlavní obsah

Devatenáctiletý útočník vláčel v Brně dívku po zemi, zachránili ji dva kolemjdoucí

– Brno
Novinky, Jan Středa

Dvojice mužů zachránila o minulém víkendu napadenou dívku v nočních hodinách v Brně. Mladý pachatel si ji vytipoval, přepadl ji a pokusil se jí ukrást kabelku. Mladé ženě však na pomoc přispěchali kolemjdoucí, kterým se podařilo útočníka zadržet. Pachateli hrozí až deset let vězení. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se odehrála v sobotu kolem třetí hodiny ranní na zastávce v ulici Dornych. Dívka právě čekala na autobus noční linky, v tom si ji ale vytipoval devatenáctiletý mladík. V nestřežené chvíli k ní zezadu přistoupil a uchopil jí kabelku, kterou se pokusil strhnout.

Žena ale své osobní věci bránila. „Při přetahování upadla na zem a mladík ji táhl několik metrů přes silnici,“ popsala mluvčí brněnských policistů Andrea Cejnková. Incident zpozorovali dva kolemjdoucí muži a slečně ihned přispěchali na pomoc.

To však útočník nečekal, zalekl se, upustil kabelku a dal se na útěk. Zatímco jeden ze zachránců pokračoval v pronásledování pachatele, druhý kontaktoval policii. Muži se podařilo útočníka dostihnout a zadržet, když tedy policisté dorazili, odvezli pachatele rovnou do cely.

Během celé události nebyl nikdo zraněn. „Napadená měla jen odřené koleno, to jí ale policisté ošetřili na místě,“ sdělila Cejnková. Žena měla v kabelce hotovost a osobní věci, celková škoda by tak v případě úspěchu pachatele činila asi 2000 korun. V kabelce se navíc nacházely také osobní doklady napadené.

Brněnští kriminalisté 19letému muži sdělili obvinění z loupeže. V případě odsouzení ho může čekat trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám