Hlavní obsah

Devatenáctiletý řidič vyletěl s autem ze silnice a zdemoloval zaparkované vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Přímo do zaparkovaných vozů narazil ve zhruba stopadesátikilometrové rychlosti se svým automobilem devatenáctiletý mladík na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Podle svědků muž ve středu odpoledne vyjel z nepochopitelných důvodů z hlavní silnice vedoucí asi tři metry nad sousedním parkovištěm a nekontrolovaně pokračoval k zaparkovaným vozidlům.

Nehoda ve ZlíněVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Z dosud neznámých důvodů najel při jízdě z kopce na obrubník a dál přes trávník na zaplněné parkoviště. „Než se ale dostal takzvanou „zkratkou“ na parkoviště, narazil do betonových základů trolejového vedení, převrátil automobil ve vzduchu na střechu a narazil do nejbližších zaparkovaných vozů,“ přiblížil Právu svědek neštěstí Lukáš K.

Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu ve Zlíně ženu a dítě

Krimi

Vzhledem k vysoké rychlosti však zaparkované vozy pohyb havarovaného vraku zcela nezastavily. Vrak vozu dál nekontrolovatelně přeletěl přes trojici automobilů a i s řidičem dopadl až před ně doprostřed parkoviště. Vážná nehoda skončila těžkým zraněním mladého řidiče.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Torzo havarovaného vozu. Mladého řidiče se podařilo vyprostit až hasičům pomocí speciální techniky.

K neštěstí jako první dorazili zlínští strážníci. „Krátce před nehodou byli strážníci vysláni do blízkého místa v okolí k prověření podnětu. Přitom jim však nemohlo ujít, že na parkovišti, které se nachází pod páteřní komunikací sídliště, se čerstvě nachází torzo havarovaného osobního automobilu,“ sdělil Pavel Janík z Městské policie Zlín.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Mladého řidiče se podařilo vyprostit až hasičům pomocí speciální techniky.

Hned po nich přijela státní policie a společně se pak snažili vyprostit zraněného mladíka, který zůstal zaklíněný v torzu havarovaného automobilu. „To se však nakonec povedlo až hasičům, kteří použili speciální hydraulickou vyprošťovací techniku. Mladého muže si poté převzali do péče zdravotničtí záchranáři,“ dodal Janík.

Příčinu dopravní nehody, při níž došlo k úplnému zničení osobního automobilu řidiče a poškození minimálně dalších čtyř zaparkovaných vozů, šetří policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám