Hlavní obsah

Děti si hrály v seně na půdě se sirkami, škoda za milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veselá, Zlínský kraj

Škodu předběžně vyčíslenou na milion korun způsobil v pátek odpoledne požár dílny ve Veselé na Zlínsku. Zavinily jej děti, které si na půdě, kde bylo uskladněno seno, hrály se sirkami. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár dílnu notně poškodil, hasiči museli strhnout i část štítu.

Článek

Hlášení o požáru nízké budovy přijali hasiči v 16:15. „Oznamovatel nám sdělil, že vidí velké plameny a černý kouř. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že hoří střecha jednopodlažního objektu dílny a asi jedna třetina vlastní dílny,“ uvedl mluvčí s tím, že u požáru zasahovalo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlína, Slušovic, Zádveřic, Veselé a Želechovic nad Dřevnicí.

„Vodu k hašení jsme odebírali z podzemního požárního hydrantu v obci. Požár jsme dostali pod kontrolu po 25 minutách. Následně jsme prováděli měření teploty konstrukcí termokamerou. Konstrukce jsme rozebírali a dohašovali jsme skrytá ohniska hoření. Museli jsme strhnout i část štítu,“ konstatoval mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár dílnu notně poškodil, hasiči museli strhnout i část štítu.

Příčinou vzniku požáru byla podle něj nedbalost dvou dětí. „V půdním prostoru nad dílnou, kde bylo uskladněno seno, si hrály se sirkami,“ poznamenal Žemlička. Ke zranění lidí podle něj nedošlo.

„Požár způsobil škodu v předběžné výši jednoho milionu korun. Včasným ohlášením a rychlým zásahem hasičů byly uchráněny hodnoty předběžně odhadnuté na pět milionů korun,“ dodal Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár dílnu notně poškodil, hasiči museli strhnout i část štítu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám