Hlavní obsah

Děti si hrály se zápalkami a zaměstnaly šest hasičských jednotek

– CHRUDIM
Právo,

Děti a zejména jejich hra se zápalkami zaměstnaly v sobotu těsně před čtvrtou hodinou odpoledne šest hasičských jednotek v Mrákotíně na Chrudimsku. Důvodem jejich výjezdu byl požár tří objektů – dvou chlévů a stodoly.

Článek

„Ve stodole byly uskladněny balíky slámy. Hasiči ihned po příjezdu nasadili čtyři útočné proudy k likvidaci plamenů. Ještě před příjezdem hasičů došlo k výbuchu jedné tlakové nádoby kompresoru v jednom z objektů,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Majitel dvou chlévů a stodoly utrpěl při požáru popáleniny, když se snažil vytáhnout hořící balíky slámy. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která si muže převzala do své péče. Plameny hasiči zkrotili v 16.15 hodin.

Hasiči si zajistili k vyskladnění slámy ve stodole nakladač a postupně místo požáru dohašovali. Jelikož se dovnitř stodoly nakladač nedostal, museli ručně balíky slámy vynosit dobrovolní hasiči.

Při dohašovacích pracích bylo nutné doplňovat vodu z nedalekého rybníku. O to se postarala místní dobrovolná jednotka. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Text pod foto: Sobotní zásah hasičů v Mrákotíně. Foto HZS Pardubického kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám