Hlavní obsah

Děti Rosnerových hájily u soudu své pěstouny

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Nemůžeme si na rodiče stěžovat, vždycky se o nás dobře starali. Tak by se dala ve zkratce popsat výpověď dospělých svěřenců manželů Blaženy a Lubomíra Rosnerových ze Slavkova u Brna. Pěstouni vyznamenaní prezidentem Václavem Klausem se před vyškovským okresním soudem zpovídají z údajného týrání dětí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Manželé Rosnerovi opouštějí vazební věznici

Článek

Ve čtvrtek ráno vystupovali před soudem už dospělí svěřenci Rosnerových. Shodně tvrdili, že k žádnému týrání v rodině nedocházelo.

„Já si na své mládí nemohu stěžovat, všechno, o co jsem si řekl, to jsem dostal. Když jsem třeba vzal mamce zlaté prstýnky a zastavil je, mamka si je vyzvedla a mě jen řekla, že se to nedělá. Občas doma padla nějaká ta facka, ale nic tak strašného, jak se psalo v novinách. Vždycky bylo míň facek a víc domluvy. Já jsem ale nikdy žádnou facku nedostal,“ prohlásil u soudu jeden ze starších Rosnerových synů.

I jeho sestra potvrdila, že než se od pěstounů odstěhovala, nebyla přítomna žádnému brutálnímu bití. Nejdřív před soudem tvrdila, že nikdy nebyla fyzicky trestána, ale na opětovný dotaz státní zástupkyně pár facek v rodině připustila.

Rodiče se vždycky snažili nejdřív něco vysvětlit, když to nepomohlo, tak dali facku po čumáku.
jedna z vypovídajících dívek

„Občas nějakou tou fackou jsem byla trestána, i jiní. Rodiče se vždycky snažili nejdřív něco vysvětlit, když to nepomohlo, tak dali facku po čumáku. Když někdo dělal něco hodně špatného, tak dostal menší pohlavek, to ale nepovažuji za žádný fyzický trest, to je přeci normální ve všech rodinách,“ vypověděla před soudem dívka.

Svých pěstounů se u soudu zastal i jeden z chlapců, kteří se zřejmě podíleli na rozpoutání celé kauzy s týráním. „Je mi to všechno strašně líto, udělal jsem to kvůli své přítelkyni. Proto bych se tady chtěl omluvit své rodině,“ řekl již dospělý svěřenec Rosnerových, který se podílel na předání videa, na kterém se Rosnerovi rozčilují na děti, policii. Jednání u soudu bude pokračovat celý dnešní den výslechy dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám