Hlavní obsah

Detektor tlukotu srdce odhalil na hranicích dodávku plnou migrantů

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Dvanáct migrantů odhalil v noci na úterý detektor na bývalém hraničním přechodu Lanžhot. Muži pravděpodobně z Turecka a Iráku byli schováni mezi nábytkem v dodávce.

Ve speciálně vytvořeném úkrytu se na korbě tísnilo dvanáct běženců z Turecka a IrákuVideo: Policie ČR

 
Článek

Rumunská dodávka dorazila na hranici kolem druhé hodiny noci na úterý. Policisté šli prověřit vozidlo a na skutečnost, že pod plachtou dodávky se neukrývá jen řidičem potvrzený náklad, je upozornil detektor tlukotu srdce.

Kamion přivezl se zbožím migranty. Po otevření návěsu v Kroměříži utekli pryč

Krimi

„Mimo převáženého nábytku, se ve speciálně vytvořeném prostoru na korbě nacházelo dvanáct cizinců. Žádný z nich neměl doklady, všichni zajištění cizinci jsou muži a pravděpodobně pochází z Turecka a Iráku. Na místě byl zadržen i rumunský řidič dodávky, nyní zjišťujeme, jakým způsobem je do případu zapojen,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Migranti se vezli v nápravě kamionu, objevili je u Lanžhota

Krimi

Policisté od 20. ledna v reakci na rostoucí počet případů nelegální migrace mají na hranici výrazně posílené kontroly. Od začátku týdne v Jihomoravském kraji zajistili jednadvacet cizinců. Někteří se dostanou do země dál než jen do Lanžhota. V předcházejícím případě zajistili migranta v autoparku u D1 v Ostrovačicích na Brněnsku.

Policisté potvrzují, že způsob, jakým někteří chtějí překonat hranici, je hazardem se životem a zdravím. „Běženci při svých cestách v mrazivém počasí značně riskují. Mnoho z nich cestuje v podvozcích návěsů, kde jsou vystaveni náporu chladného vzduchu a působení vody. Několikahodinová jízda v takovém prostředí je velmi nebezpečná a podchlazení cizinci po ní nezřídka končí v nemocnici,“ dodal Chaloupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám