Hlavní obsah

Desítky policistů prohledávaly potok v Uhříněvsi. Poraněná žena tvrdila, že je tam dítě

– Praha
Novinky, ok, jap

Desítky policistů a hasičů prohledávaly v noci na neděli okolí potoka v pražské Uhříněvsi. Žena, kterou tam našli poraněnou, totiž tvrdila, že je tam ztracené dítě. Policisté ovšem žádné nenašli.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté hledali dítě v potoceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Krátce před půlnocí byl na tísňovou linku nahlášen nález poraněné ženy u Nového náměstí, která zřejmě spadla do potoka. Ta hlídkám uvedla, že někde v Říčanském potoce je dítě.

Na místo proto dorazily další hlídky včetně psovoda a tři jednotky hasičů z Prahy i Středočeského kraje. Prohledávali koryto potoka, ale dítě nenašli. Žena následně tvrdila, že nešlo o její dítě, ale snažila se prý jen zachránit cizí dítě z potoka.

„Policisté přijali oznámení o ztraceném dítěti, ačkoliv oznámení nevypadalo příliš důvěryhodně, museli ho prověřit. Během pátrací akce nebylo žádné dítě nalezeno,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Ženu, která byla podle svědků zřejmě pod vlivem alkoholu, odvezli záchranáři do nemocnice.

V krátké době se jednalo už o druhou zbytečnou akci záchranných složek. V sobotu dopoledne zburcoval muž záchranáře na Benešovsku, když tvrdil, že kamion vjel do davu lidí.

K nehodě spěchali hasiči i záchranáři a byl připraven také vrtulník. Volající posléze uvedl, že měl jen hodně živý zlý sen.

Reklama

Výběr článků

Načítám