Hlavní obsah

Den na svobodě a hned zpět za mříže

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První den po propuštění z věznice si 29letý muž na Novapacku zpestřil alkoholem a následně se měl pokusit znásilnit ženu. Policie ho díky znalostem Nové Paky na Jičínsku a okolí zadržela krátce po činu. Násilník, jemuž hrozí až pětiletý trest, skončil ve vazbě.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Muž posilněný alkoholem se pokoušel v úterý na veřejném místě po sedmé hodině večer znásilnit 50letou ženu. Činu zabránila další žena, která křičící vyděšené oběti, přispěchala na pomoc.

„Útočník se zřejmě lekl a utekl. Policistům se díky pomoci dvou místních lidí, kteří muže pomohli dostat do pout, podařilo zadržet za necelou hodinu po činu. Znovunabyté svobody si neužil dlouho,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Muž, jenž přijel na Novopacko oslavit nabytou svobodu, byl v minulosti už třikrát trestán za majetkovou trestnou činnost. Cestou od kamaráda neodolal pokušení a sexuálně napadl před domem nic netušící ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám