Hlavní obsah

Dělníci v centru Prahy brali nohy na ramena před celníky

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky celníků obklíčily ve středu dopoledne stavbu na Senovážném náměstí v centru Prahy, na které pracuje přibližně tisícovka zahraničních dělníků. Při akci celníci odhalili 36 nelegálně pracujících cizinců, další dělníci před nimi skákali přes plot a dali se na útěk.

Celníci na stavbě v PrazeVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K rekonstruované budově Cukrovarnického paláce v centru Prahy dorazilo ve středu před 10. hodinou několik aut celní správy. Celníci okamžitě obklíčili celou budovu a vydali se dovnitř ke kontrole pracujících cizinců.

Pomáhali jim čtyři psovodi se služebními psy. „Někteří dělníci, když spatřili celníky, přeskakovali plot a dali se na útěk," popsal Novinkám na místě očitý svědek.

Na letišti budou covid odhalovat psí čenichy

Koronavirus

Na stavbě pracuje zhruba tisícovka cizinců nejen ze zemí EU, ale také ze třetích zemí. Převážně se však jednalo o dělníky z Ukrajiny.

„U 76 kontrolovaných lidí nebyla splněna informační povinnost vůči úřadu práce, o což se měli postarat zaměstnavatelé jednotlivých dělníků. 36 dělníků zde pracovalo bez platného pracovního povolení, tedy nelegálně," řekla Novinkám mluvčí celníků Ivana Kurková.

Do ČR se hrnou tisíce Ukrajinců, přibývá i Vietnamců a Rusů

Domácí

V průběhu akce narazili celníci také na dělníka, u kterého měli podezření, že by mohl být nebezpečný, a předali ho přivolaným policistům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám