Hlavní obsah

Dceru mi mrzačil tři roky, řekl o obžalovaném otec umlácené ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výpovědí otce poškozené pokračovalo v pondělí u Krajského soudu v Praze projednávání případu smrti 29leté ženy, kterou podle obžaloby umlátil k smrti její 34letý manžel. Podle otce zemřelé ji obžalovaný bil v podstatě po celou dobu vztahu. Muž tvrdí, že je nevinný a žena si zranění způsobila pádem v koupelně. To ale vyloučili soudní znalci.

Foto: Novinky

Muž obžalovaný ze smrti své ženy

Článek

Otec poškozené v pondělí v emotivní výpovědi podrobně popisoval vztah obžalovaného se svou dcerou. Podle něj si spolu začali někdy před třemi lety, kdy ještě žila se svou malou dcerou a svým předchozím partnerem. Ten kvůli zlepšení finanční situace začal jezdit pracovat do Německa.

V té době se ale začal okolo poškozené objevovat obžalovaný. Když jednou partner poškozené přijel z Německa a načapal u ní obžalovaného, tak podle svědka došlo ke rvačce, kdy obžalovaný vymlátil muži celou horní čelist.

Obžalovaný podle svědka jeho dceru mlátil často a klidně i před její dcerou. „Nemůžu zkousnout, že moji dceru mrzačil tři roky a mrzačil ji před mojí vnučkou. Bude mít doživotní trauma z toho, nemá důvěru k mladým lidem,“ uvedl otec zemřelé. Obžalovaný svou manželku údajně i škrtil před její dcerou. „Musela jsem ho kopnout, aby toho nechal,“ citoval vnučku otec poškozené. Stejně tak zmínil, že když vnučce řekl o smrti její matky, tak její první reakce byla: „(Obžalovaný) ji zabil!“

Asi upadla v koupelně, hájí se muž obžalovaný z umlácení manželky k smrti

Krimi

Žena podle obžaloby zemřela loni v červnu poblíž Kutné Hory na následky zranění, které jí měl podle státního zástupce způsobit její manžel a otec ročního syna. Podle spisu ji měl doslova mlátit hlava nehlava, žena měla pohmožděný týl, bradu, obočí...Obžalovaný jí tím měl způsobit mimo jiné otok mozku a krvácení do mozku i do břicha.

Vlastní zavinění znalci vyloučili

Obžalovaný však jakoukoliv vinu popírá a spekuloval, jestli si náhodou poškozená smrtelná zranění nezpůsobila sama pádem v koupelně. To ale znalci odmítli.

„Pitevní nález jednoznačně vylučuje, že by si poškozená uvedená zranění způsobila sama,“ konstatoval soudní znalec Pavel Toupalík. „Jednalo se o aktivní tupé násilí vedené ze strany druhé osoby,“ dodal znalec s tím, že mohlo jít například o údery železným boxerem v kombinaci s údery pěstí a nárazy hlavou na plochou překážku.

Že poškozená nosila boxera v kabelce uvedl už při minulém hlavním líčení obžalovaný. Znalec dále podotkl, že není vyloučeno, že smrti mohla zabránit včasná lékařská pomoc. Toupalík rovněž zmínil, že měla žena v krvi asi 3,5 promile alkoholu v krvi, což patrně urychlilo otok mozku.

Soudní psycholog k obžalovanému uvedl, že je průměrně inteligentní, s agresívními rysy, slabým sebevědomím a nerealistickým sebehodnocením, kdy při posuzování o sobě mimo jiné řekl, že má dobré srdce.

Muži v případě prokázání viny hrozí za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti až 16 let vězení. Soud bude pokračovat v polovině ledna výslechem zbývajících svědků a znalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám