Hlavní obsah

Dceři dal vysoký plat, aby získala velkou nemocenskou

Právo, Aleš Fuksa

Málo známý, ale nikoliv neobvyklý případ řešili policisté z hospodářské kriminálky v Uherském Hradišti. Za hranici zákona se podle nich dostal podnikavý otec, který chtěl přilepšit své dceři a zneužil dávky nemocenského pojištění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž začátkem roku zaměstnal ve své firmě dceru, a to na dobu určitou. Již dopředu ale věděl, že jakmile dcera nastoupí do zaměstnání, po několika dnech půjde na nemocenskou.

„Její zaměstnanecký poměr byl tak ryze účelový a fiktivní s cílem vylákat dávky nemocenského pojištění,“ řekla policejní mluvčí Milena Šabatová. V pracovní smlouvě otec své dceři uvedl plat včetně prémií bezmála sto tisíc korun.

Z konečné částky se pak vypočítala výška nemocenských dávek. Za osm měsíců tak stát jeho dceři vyplatil nemocenskou ve výši dvě stě sedmdesát tisíc.

Nízký plat učitelky chlapec kompenzoval ze svého

Koktejl

„Muž u výslechu uvedl, že chtěl, aby se dcera měla na nemocenské dobře. I přesto, že svého činu lituje, si vyslechl obvinění z trestného činu podvodu,“ konstatovala mluvčí. Za „dobrý skutek pro svou dceru“ se otec od ní může na několik let odloučit. Hrozí mu až pětileté odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Průměrná mzda překonala 34 tisíc

Průměrná hrubá měsíční mzda ve druhém čtvrtletí letošního roku dosahovala 34 105 korun. To je o 2 290 korun více než ve stejném období loňského roku. Medián...

Výběr článků

Načítám