Hlavní obsah

Další primář z Domažlic je vyšetřován za řízení v opilosti

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Sotva utichla aféra s bývalým primářem chirurgie domažlické nemocnice Michalem Kravcem, který podle obžaloby vydával krev pacienta za svoji, aby se vyhnul postihu za řízení v opilosti, má opletačky s policií kvůli podezření z jízdy pod vlivem alkoholu další primář ze stejného zdravotnického zařízení. Podle zjištění Práva jde o přednostu gynekologicko-porodnického oddělení Eduarda Kučeru (55), který při silniční kontrole na konci srpna nadýchal přes promile.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Pětapadesátiletého řidiče Hondy CR-V policisté zastavili 28. srpna v podvečerních hodinách u benzinové čerpací stanice ve Kdyni. V rámci kontroly u něj provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili 1,18 promile alkoholu. Následně muže odvezli k odběru krve do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dodala, že policisté s ohledem na výsledky dechové zkoušky zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Obvinění zatím nepadlo,“ uzavřela Brožová.

Podle vyjádření mluvčího nemocnice Jiřího Kokošky skončil Kučera pracovní poměr na vlastní žádost začátkem září. „Rozhodl se odejít z náhlých rodinných důvodů. Vedení nemocnice to akceptovalo a po dohodě dotyčného lékaře uvolnilo k 8. září,“ sdělil Kokoška.

Nastoupil v červenci

Na otázku Práva, jestli je za primářovým odchodem průšvih s alkoholem za volantem, se Kokoška nechtěl vyjadřovat. Přitom do funkce Kučera nastoupil teprve letos v červenci. "Ač bylo působení docenta Kučery v nemocnici jen krátkodobé, děkujeme mu za odvedenou práci a přejeme hodně zdaru," píše se na webových stránkách nemocnice.

Právu se Kučeru nepodařilo zastihnout, aby se k celé záležitosti mohl vyjádřit. „Odevzdal služební telefon, nasedl do auta a odjel,“ řekl Kokoška s tím, že o žádném jeho novém zaměstnání neví.

Starosta Kdyně Jan Löffelmann Právu potvrdil, že Kučera ve městě pobýval v chalupě po rodičích. „Teď už jsme ho tady nějakou dobu neviděl,“ doplnil starosta. O tom, že policisté měli Kučeru přistihnout opilého za volantem, nic nevěděl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám