Hlavní obsah

Další popálený z Frenštátu je doma, v nemocnici už zůstávají jen dva pacienti

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brány ostravské fakultní nemocnice v pátek opustil další pacient, který byl před měsícem zraněn při výbuchu panelového domu ve Frenštátu pod Radhoštěm. Informoval o tom mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Hospitalizováni tak zůstávají pouze dva pacienti, kteří jsou již mimo ohrožení života.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Demolice domu ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Článek

„Odpoledne byl další pacient zraněný při výbuchu ve Frenštátě propuštěn do domácího ošetřování. V péči Popáleninového centra zůstávají nadále dva lidé, kteří jsou ve stabilizovaném stavu,“ sdělil Oborný.

Při výbuchu, který nejspíš úmyslně založil jeden z obyvatel domu, zahynulo celkem šest lidí včetně jeho strůjce. Dalších dvanáct lidí bylo zraněno. Motivem činu, který šokoval celou Českou republiku, byly pravděpodobně letité sousedské neshody.

Dům v centru města je v současné době již zcela srovnán se zemí, na speciálně zřízeném účtu pro přeživší oběti, který nechala zřídit radnice, je již více než 18 miliónů korun. O rozdělení peněz bude příští týden rozhodovat městské zastupitelstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám