Hlavní obsah

Dálnici D5 v Berouně blokoval převrácený kamión, jezdí se jen jedním pruhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Provoz na dálnici D5 v Berouně ve směru na Rozvadov v neděli před polednem na šest hodin zastavila nehoda kamiónu. Řidič zranění neutrpěl, spolujezdkyni odvezla záchranná služba do nemocnice. Z převráceného nákladního auta se vysypaly převážené autosoučástky a vytekla nafta. Provoz pouze levým jízdním pruhem byl obnoven před 17:30 a toto omezení zde potrvá do rána, řekla mluvčí berounských policistů Lenka Uriánková.

Foto: HZS Brno

ilustrační foto

Článek

"Na místě se jezdí jen jedním pruhem, ve kterém je stanovena maximální rychlost 60 kilometrů v hodině. Situace potrvá do časných ranních hodin. Teprve ráno se rozhodne, jak budou opravena proražená svodidla," upřesnila mluvčí.

Osobní i nákladní auta mohla místo nehody objíždět přes Beroun sjezdem na 14. kilometru.

Nehoda se na 17. kilometru na mostě nad řekou stala v 11:20. Z nádrží auta uniklo asi 50 litrů nafty, které se podařilo zachytit, do řeky se palivo nedostalo. Dalších 600 litrů v nádržích zůstalo, řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Dálnice měla být ve směru z Prahy původně uzavřená do 13:45, odstranění následků nehody však zdržel opožděný příjezd vyprošťovacího jeřábu, uvedla Uriánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám