Hlavní obsah

Kamion stál po nehodě na dálnici D2. Zezadu do něj narazila dodávka

• Aktualizováno

Dálnici D2 na osmém kilometru ve směru do Brna v úterý kolem poledne zhruba na hodinu uzavřela nehoda dodávky a dvou nákladních vozů. Při nehodě se těžce zranil řidič dodávky, záchranáři ho letecky přepravili do nemocnice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Místo nehody

Článek

Nehoda se stala kolem 11:00, dodávka zezadu narazila do nákladního vozu, který měl sám nehodu s dalším kamionem. V místě byla podle mluvčího policie Davida Chaloupky směrem do Brna kolona, pravděpodobně tak řidič dodávky nestihl zareagovat na stojící vůz. Policie ale přesnou příčinu nehody vyšetřuje.

Řidič dodávky byl ve voze zaklíněný. „Po vyproštění jsme pacienta ošetřili a s mnohočetným poranění těžkého charakteru jsme ho letecky převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích,” řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Záchranářskou uličku bojkotují řidiči kamionů, snižují šanci na přežití

Krimi

Policie dopravu více než hodinu odkláněla na exitu 11 Blučina. Před 14:00 policie dálnici plně zprůjezdnila. Podle dálničních informačních tabulí se v místě utvořila kolona mezi kilometry 12 až tři, ještě před 14:00 se ale kolona rozjela. Dálniční informační tabule ukazovaly zácpu pouze mezi třetím a druhým kilometrem. V místě nehody se vytvořila asi devítikilometrová kolona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám