Hlavní obsah

Dálnice D1 je po nehodě průjezdná

BENEŠOV

Na 39. km dálnice D1 ve směru na Brno havarovalo kolem 19. hodiny několik vozidel a hlavní dopravní tepnu České republiky zcela zablokovalo. Před místem nehody se vytvořily až 10 kilometrové kolony. Zhruba po hodině se automobily daly do pohybu. Dálnice je nyní průjezdná.

Článek

Při nehodě na 39. km bylo několik osob zraněno. Na místě zasahovali policisté, hasiči a lékaři záchranné služby. ÚAMK řidičům radil sjet z dálnice na 21. km Exit Hvězdonice a zpět na D1 najet až na 41. km Exit Šternov. Policisté vyzývali řidiče, aby zvolili jinou trasu.

Podle informací ČTK nedaleko Šternova na 39. km havaroval Peugeot Boxer s tříčlennou posádkou. Řidič z nehody vyvázl bez zranění, devatenáctiletý spolujezdec měl poraněnou a pohmožděnou pravou paži a lopatku, třiadvacetiletý spolujezdec měl pohmožděný hrudník. Záchranná služba je převezla do nemocnice v Benešově.

Řidič vypověděl, že na autě praskla pneumatika. Nedaleko místa nehody se pak stalo pět dalších havárií, všechny se obešly bez zranění, dodala středočeská policejní mluvčí.

Téměř současně se na 21,5 km ve směru na Brno střetl kamión s osobním automobilem. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění, nicméně rovněž komplikovala život mnohým řidičům, kteří odjíždeli z Prahy na víkend či dokonce na dovolenou. I zde se totiž vytvořila kolona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám