Hlavní obsah

Dálnice D1 je opět průjezdná

VELKÝ BERANOV

Hlavní dopravní teplna dálnice D1 je po havárii cisterny od pátku odpoledne průjezdná v obou směrech. Směrem na Prahu je však na 121,5 km kvůli poškození vozovky omezení v pravém jízdním pruhu. Novinky o vývoji situace informoval Ústřední automotoklub ČR (ÚAMK).

Foto: Pavel Petr Vráblík

Společné foto cyklistů a jejich doprovodného týmu z ostravské Ekonomické fakulty

Článek

D1 zablokovala ve čtvrtek před 19. hodinou nehoda kamiónu s cisternou plnou technického benzínu. Ta se podle informací ÚAMK převrátila a začala hořet.

Evakuace Kozlova

Dopravní nehoda zašpuntovala dálnici na 122. kilometru u Velkého Beranova ve směru na Prahu. Podle velitele hasičského zásahu vyteklo nezjištěné množství chemické látky do kanalizace nedaleké obce Kozlov.

"Evakuovali jsem obyvatele čtyř domků," řekl zpravodajce Práva velitel Libor Bílek. Podle nepotvrzených informací měl být v cisterně trimethylpenten, což je organické rozpouštědlo. Podle ČTK byl v cisterně technický benzín.

Podle prvotní vyšetřovací verze začala z cisterny látka unikat již za jízdy. Posléze cisterna explodovala a hasiči tak museli likvidovat dvě ohniska požáru. Zásah komplikovala skutečnost, že hasiči nevěděli s jakou hořlavinou bojují. Kamión byl totiž celý v plamenech a nedalo se rozeznat žádné značení. Záchranáři upřesnili informace a potvrdili, že řidič v kabině uhořel.

Dlouhé kolony

.: Kliknutím zobrazíte celou mapu.

Policisté nejprve uzavřeli směr na Prahu a posléze i na Brno. ÚAMK doporučoval ve směru k hlavnímu městu sjet na 134. kilometru exit Měřín. Ve směru do jihomoravské metropole se vytvořila kolona vozidel až na 116. kilometr a ÚAMK proto radí využít k objížďce exit na 112. kilometru na Jihlavu.

Tah na Brno byl v pátek ve dvě hodiny ráno zprovozněn. Směr na Prahu se otevřel v pátek po čtrnácté hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám