Hlavní obsah

Cyklisté podle policie napadli v CHKO Křivoklátsko strážkyni přírody, která je napomenula

– Beroun

Policisté pátrají po dvojici cyklistů, kteří měli v srpnu napadnout strážkyni přírody Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Žena je chtěla upozornit, že jedou místem, kde je to zakázáno kvůli přísné ochraně přírody. Policie v pondělí požádala o pomoc při vypátrání cyklistů.

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po dvojici cyklistů.

Článek

Muž a žena na kole projížděli 11. srpna podél potoka Vůznice v národní přírodní rezervaci u obce Nižbor na Berounsku. Tam je zastavila strážkyně přírody CHKO Křivoklátsko. „Mělo tam dojít ke slovní a zřejmě i fyzické potyčce mezi cyklisty a ženou, která se jim prokázala služebním průkazem strážce přírody. Dvojici měla údajně upozornit na skutečnost, že je tam průjezd na jízdních kolech zakázán,“ informovala mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Strážkyně si pořídila fotografii cyklistů, kterou v pondělí policisté zveřejnili, aby našli zmíněnou dvojici a celý incident vyšetřili. „Policisté budou rádi za jakékoliv informace vedoucí ke ztotožnění neznámého páru, samotní cyklisté se mohou policistům rovněž ozvat na telefon 974 872 700. Jejich svědectví může vést ke zdárnému ukončení celého případu,“ uzavřela Pučelíková.

Do Národní přírodní rezervace Vůznice je zakázán vstup kolem potoka. Lidé jsou na to upozorněni výstražnými tabulemi. V rezervaci je chráněn les středoevropských pahorkatin s cílem dosažení přírodního pralesa. Nachází se tam také velké množství chráněných rostlin a živočichů, jako výr, ledňáček, jestřáb nebo mnoho druhů netopýrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám