Hlavní obsah

Cyklista na Pardubicku vyjel za bouřky, spadl na něj strom

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při bouřce na Pardubicku zranil padající strom cyklistu. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Následky bouřek v Pardubickém kraji.

Článek

Bouřka zasáhla Pardubický kraj v úterý po 22. hodině a trvala až do noci na středu.

„Místy nás potrápil přívalový déšť s úhrny kolem 50 mm srážek a někde byly nárazy větru až kolem 90 kilometrů za hodinu, někde kroupy. Nárazy větru skutečně lámaly větve a vyvracely stromy,“ uvedla Horáková.

Bouřky udeřily. Desetitisíce domácností byly bez proudu, vlaky stály

Počasí

Nejvážnější událostí, kterou hasiči řešili, byl pád stromu na cyklistu, který v noci při bouřce projížděl na kole u slepého ramene Labe.

Padající strom cyklistu zranil. Na místě zasahovali zdravotníci ze zdravotnické záchranné služby a jednotka hasičů z Pardubic.

„Pán utrpěl přechodnou ztrátu vědomí a nějaké pohmožděniny, takže jsme ho ošetřili a transportovali do nemocnice,“ sdělil Právu mluvčí pardubických krajských záchranářů Aleš Malý, podle nějž naštěstí strom nespadl na muže přímo.

Hasiči většinou v noci řešili klasické „bouřkové“ události. „Z 90 procent se jednalo o pády stromů na komunikace, garáž, chatu nebo dráty elektrického vedení. Dále hasiči likvidovali spadlé celé sloupy elektrického vedení,“ dodala Horáková.

Nejvíce zásahů evidují hasiči na Orlickoústecku (72), Svitavsku (59) a poté na Pardubicku a Chrudimsku (oba okresy po 46).

Reklama

Výběr článků

Načítám