Hlavní obsah

Čunek nehorázně lže o H-Systemu, tvrdí Marvanová a podala na senátora trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sdružení Maják bývalých klientů H-Systemu a jejich někdejší právní zástupkyně Hana Marvanová podaly trestní oznámení pro podezření z pomluvy na senátora Jiřího Čunka (KDU-ČSL) a zakladatele H-Systemu Petra Smetku, který si za vytunelování firmy odpykal 12 let ve vězení. Čunkovy výroky o nevýhodnosti prodeje zkrachovalé společnosti jsou podle Marvanové lživé, nehorázné a skandální.

Foto: Petr Horník, Právo

Právnička Hana Marvanová

Článek

„Senátor Čunek zneužívá své ústavní funkce a imunity k obhajobě odsouzeného podvodníka a k útokům na jeho oběti a jejich právní zástupkyni," uvedli ve společném prohlášení Marvanová a členové Majáku.

Lidovecký senátor v úterý novinářům řekl, že majetek H-Systemu byl konkurzním správcem prodán za 36,5 miliónu korun a jeho novými majiteli byl přeprodán za 1,293 miliardy korun. „To nejsou odhadní nebo vymyšlené ceny, to jsou ceny, za které se tyto majetky prodaly těmi, kteří je nakoupili,” uvedl Čunek s tím, že správce podle něj takovýmito prodeji okrádá klienty H-Systemu. [celá zpráva]

Jejich trestní oznámení míří i na Smetku, který se podle Marvanové nyní mstí za to, že ho pomohli dostat do vězení, a požadují po něm odškodnění. Smetka v rozhovorech pro média mimo jiné obvinil Marvanovou a Maják, že mařily průběh konkurzu na společnost H-System.

Správce konkurzu Josef Monsport a jeho zástupkyně Iva Fialová Ištvánková v srpnu oznámili, že chtějí podat trestní oznámení na Čunka a další osoby kvůli jejich výrokům o nakládání s majetkem H-Systemu. Podle Fialové Ištvánkové jde zejména o Čunkovo tvrzení, že správci konkurz „rozkradli“ a některé pozemky prodávali pod cenou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám