Hlavní obsah

Čtyři muži brutálně zmlátili mladíka do bezvědomí v Praze na Proseku. Pak ho hodili do jezírka

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie v neděli informovala o pátrání po čtyřech pachatelích, kteří v noci na 17. července napadli čtyřiadvacetiletého mladíka v parku Přátelství v Praze 9 na Proseku. Ten skončil po útoku v bezvědomí, pachatelé ho pak odtáhli k jezírku, do kterého ho hodili.

Foto: Policie ČR

Skupina čtyř mužů zbila v noci na 17. července v parku Přátelství na pražském Proseku do bezvědomí 24letého mladíka. Policisté po pachatelích pátrají, zveřejnili podobiznu jednoho z nich (na snímku).

Článek

Po mladíkovi útočníci nejprve chtěli cigarety, které jim dal.

„Pak do něj začali strkat, až na něj jeden z nich zaútočil pěstmi, vlivem čehož napadený upadl na zem. Tam do něj ještě začali kopat a šlapat mu na hlavu, až upadl do bezvědomí. Nakonec ho odtáhli k jezírku, které je v parku, a hodili ho do něj. Z jezírka se zbitý muž ještě dostal, ale na jeho břehu znovu upadl do bezvědomí a ležel tam asi dvě hodiny,” uvedl k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Jakmile se mladík probral, odplazil se k nedalekému panelovému domu, kde bydlí jeho přátelé. Ti mu také přivolali záchrannou službu.

„Zbitý muž skončil v nemocnici s mnohačetnými zraněními, která si vyžádala operaci a několikatýdenní pracovní neschopnost. Poté, co to zdravotní stav muže dovolil, tak s ním kriminalisté sestavili identikit jednoho z útočníků. Jedná se o muže ve věku mezi 25 až 30 lety, který je vysoký asi 190 cm a má štíhlou postavu. Má světlou pleť, tmavohnědé výrazné oči, tmavé obočí, úzký rovný špičatý nos a úzké rty. V době útoku byl oblečený do tenkých tmavých kraťasů, pruhovaného trika a na hlavě měl kšiltovku. Hovořil česky bez přízvuku,” doplnil Daněk.

Pachatelům hrozí v případě dopadení za trestný čin ublížení na zdraví až tříletý pobyt za mřížemi. Policie prosí kohokoli, kdo by muže na identikitu poznal, aby se obrátil na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám