Hlavní obsah

Čtveřice napadla na Rychnovsku exekutora, donutili ho podepsat vyrovnání dluhu

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Chvíle, na které dlouho nezapomene, zažil na Rychnovsku soudem pověřený exekutor. Čtveřice útočníků, dva muži a dvojice žen, vykonavatele soudní moci zbila a oloupila. Útočníky policisté obvinili ze zločinů loupeže, vydírání a násilí proti úřední osobě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Hrozí jim až desetiletý trest,“ uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková. Jde o druhý případ napadení exekutora v Královéhradeckém kraji za poslední měsíc.

Exekutor 27. února odpoledne podle policie vstoupil otevřenými dveřmi do obydlí obviněných s úmyslem začít se standardním soupisem majetku jedné z žen, který je zatížen exekucí. Přítomným se prokázal služebním průkazem a začal zabavené věci označovat samolepkou, v čemž mu účastníci exekuce fyzicky bránili.

„Jeden z mužů ho měl opakovaně udeřit rukou do obličeje. Druhý vytrhnout z ruky služební mobil. Ženy měly exekutora držet, aby nemohl odejít,“ popsala Kacálková. Útočníci podle policistů úředníkovi sebrali služební kameru a vyhrožovali mu násilím, pokud nesepíše dokument o vyrovnání několikatisícového dluhu. Exekutor doklad pod nátlakem vyhotovil.

Senior napadl exekutora

Útočníci mu na oplátku vrátili služební průkaz, klíčky od vozu a další věci. „Spisové dokumenty, mobilní telefon a kameru si měli ponechat. Exekutorovi způsobili lehkou újmu na zdraví a škodu odhadnutou na 10 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Dvojici exekutorů ohrožoval v únoru i 61letý muž z Jičínska. Senior nutil úředníky s plynovou pistolí v ruce ukončit exekuci. Exekutorům se útočníka podařilo pomocí slzotvorného prostředku zneškodnit a předat přivolaným policistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám