Hlavní obsah

Čtveřice napadla na Rychnovsku exekutora, donutili ho podepsat vyrovnání dluhu

Právo, pra
Rychnov nad Kněžnou

Chvíle, na které dlouho nezapomene, zažil na Rychnovsku soudem pověřený exekutor. Čtveřice útočníků, dva muži a dvojice žen, vykonavatele soudní moci zbila a oloupila. Útočníky policisté obvinili ze zločinů loupeže, vydírání a násilí proti úřední osobě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Hrozí jim až desetiletý trest,“ uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková. Jde o druhý případ napadení exekutora v Královéhradeckém kraji za poslední měsíc.

Exekutor 27. února odpoledne podle policie vstoupil otevřenými dveřmi do obydlí obviněných s úmyslem začít se standardním soupisem majetku jedné z žen, který je zatížen exekucí. Přítomným se prokázal služebním průkazem a začal zabavené věci označovat samolepkou, v čemž mu účastníci exekuce fyzicky bránili.

„Jeden z mužů ho měl opakovaně udeřit rukou do obličeje. Druhý vytrhnout z ruky služební mobil. Ženy měly exekutora držet, aby nemohl odejít,“ popsala Kacálková. Útočníci podle policistů úředníkovi sebrali služební kameru a vyhrožovali mu násilím, pokud nesepíše dokument o vyrovnání několikatisícového dluhu. Exekutor doklad pod nátlakem vyhotovil.

Senior napadl exekutora

Útočníci mu na oplátku vrátili služební průkaz, klíčky od vozu a další věci. „Spisové dokumenty, mobilní telefon a kameru si měli ponechat. Exekutorovi způsobili lehkou újmu na zdraví a škodu odhadnutou na 10 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Dvojici exekutorů ohrožoval v únoru i 61letý muž z Jičínska. Senior nutil úředníky s plynovou pistolí v ruce ukončit exekuci. Exekutorům se útočníka podařilo pomocí slzotvorného prostředku zneškodnit a předat přivolaným policistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám