Hlavní obsah

Čtrnáctiletý zbil soupeře, když ho obehrál o míč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Už to vypadalo, že se dostane do gólové šance, když ho na poslední chvíli obehrál o míč protihráč. Ztrátu balonu čtrnáctiletý klučina neunesl, o rok mladšího soupeře zbil přímo na hřišti a zlomil mu nos. Krvavý incident se odehrál letos v dubnu v Horažďovicích na Klatovsku během fotbalového mače mezi dvěma partičkami místních školáků.

Foto: Profimedia.cz

Policisté případ odložili. Napadený mladík nebral útok jako velkou újmu a útočník se omluvil. Ilustrační foto

Článek

Policisté nyní případ odložili s tím, že napadený hoch zranění necítil jako závažnou újmu a nejde tak o trestný čin.

„V obecném pojetí je zlomenina nosní kosti hodnocena ze soudnělékařského hlediska jako ublížení na zdraví. I v tomto případě znalec v posudku uvedl, že jde o poruchu zdraví, která člověka omezuje v běžném způsobu života na dobu delší než sedm dní,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podlehl jsem emocím ve hře a lituji toho, jak jsem se zachoval
mladý fotbalista

Podle ní ale bylo pro rozhodnutí ve věci klíčové, jak újmu vnímal sám poškozený. „Stejně jako jeho matka uvedl, že větší zdravotní problémy a omezení trvaly jen tři dny a po šesti dnech už byl v pořádku.

Přišel s omluvou

Proto vyšetřovatelé rozhodli, že fyzický útok nebudou posuzovat jako trestný čin, ale jako přestupek proti občanskému soužití, za který však podezřelý není vzhledem ke svému věku odpovědný,“ vysvětila Brožová. Mladý agresor policistům přiznal, že neunesl to, že jej protihráč při hře obehrál o míč. Navíc ho vytočilo, že přitom ještě zakopl o jeho nohu.

„Řekl jsem mu ,ty č...‘ a kopl ho ze strany do stehna. Pak jsem mu dal ránu pěstí zezadu do hlavy, a když se ke mně otočil, praštil jsem ho do obličeje přímo do nosu. Ze hřiště jsem následně odešel,“ uvedl hoch s tím, že se za svůj zkrat později osobně omluvil. „Podlehl jsem emocím ve hře a lituji toho, jak jsem se zachoval,“ dodal mladík.

Muž kličkoval na koloběžce v protisměru brněnským tunelem. Auta musela brzdit

Krimi

Napadený hoch mluvil o třech ranách pěstí zezadu do hlavy a jedné do nosu.

Podle spoluhráčů došlo ke konfliktu asi v polovině zápasu. „Když dostal ránu pěstí do nosu, začala mu téct krev. Snažili jsme se ho ošetřit a zavolali jeho matce,“ popisovali svědci situaci na hřišti.

Shodli se na tom, že to nebylo poprvé, kdy dotyčný chlapec někoho tímto způsobem fyzicky napadl. „Při hře je agresivní a vyvolává potyčky,“ upozornili policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám