Hlavní obsah

Čtrnáctiletý výrostek napadl ženu, kvůli kabelce ji vláčel po zemi

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pětapadesátiletou ženu, která se vedla za ruku s mužem, přepadli nedávno v Brně dva mladíci. Čtrnáctiletý hoch se pokusil strhnout ženě kabelku, ta ale upadla a mladík ji smýkal po zemi, než ji pustila.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice pachatelů si vytipovala pětapadesátiletou ženu v podvečer, útočníky přitom neodradilo ani to, že se vedla za ruku s mužem. Teprve čtrnáctiletý výrostek pak k ženě zezadu přiskočil a pokusil se jí strhnout z ramene kabelku. Při útoku oba upadli na zem, žena se snažila ještě tašku bránit, ale mladý chuligán s ní smýkal po zemi tak dlouho, dokud ji nepustila.

Žena ihned zalarmovala policisty, a ti se pustili do prohledávání okolí. Po několika minutých jedna z hlídek spatřila popisu odpovídající dvojici v autobuse MHD a na zastávce si čtrnáctiletého útočníka i jeho o dva roky staršího komplice vytáhla.

Mladíci nijak nezapírali, mladší z nich je svěřencem výchovného ústavu, odkud opakovaně utíká, starší už čelí trestnímu stíhání za loupež, za což mu může hrozit i několik let vězení.

V souvislosti s tímto případem policie nabádá občany k větší obezřetnosti. „Například žena v uvedeném případě měla paradoxně v odcizené kabelce pepřový sprej a paralyzer, bohužel moment překvapení ji neumožnil tyto obranné prostředky včas použít,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že při podobném napadení je ale vždy důležitější zdraví než kabelka nebo peněženka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám