Hlavní obsah

Cizinci zkopali a oloupili seniora v Boskovicích

Právo, vtk
Boskovice

Obvinění z mimořádně brutálního přepadení čelí dvojice osmnáctiletých cizinců, údajně z Rumunska, kteří v uplynulých dnech oloupili na Masarykově náměstí v Boskovicích na Blanensku osmašedesátiletého muže o pivo a 3000 korun. Zkopali ho téměř do bezvědomí, následně bezbrannou oběť prošacovali a okradli, řekl Právu mluvčí policie Bohumil Malášek. Před odchodem ještě ležícího seniora kopli do hlavy.

Zbili a oloupili senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

Útok se stal dvě hodiny po půlnoci. Počínání mužů sledoval prostřednictvím bezpečnostních kamer operátor městské policie, který neprodleně na místo vyslal policejní hlídky. I když byl jejich výjezd bleskový, úderům pěstí a kopancům nestihli strážci pořádku zabránit.

Okamžitě po příjezdu ke zraněnému poskytli policisté seniorovi první pomoc a vydali se po stopě prchajících útočníků. Zastihli je na městských hradbách, kde se dvojice dělila o lup.

„Okolí neznalí muži při útěku skočili z hradeb. Jeden z nich se zranil a zůstal na místě, druhému se podařilo utéct. Na místě ale nechal jednu z bot a další osobní věci,“ doplnil mluvčí. I když zadržený cizinec svého parťáka neprozradil, blanenským kriminalistům se jej podařilo v následujících dnech vypátrat. Oba agresivní násilníci skončili v policejní cele.

Následně pak soudce rozhodl o jejich vzetí do vazby. Nyní jsou stíháni pro loupež, za kterou jim hrozí až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám