Hlavní obsah

Cizinci, který na Silvestra přejel turistku, propadne miliónová kauce. Soud na něj vydal zatykač

– Praha

Soud vydá zatykač na obžalovaného cizince, který o silvestrovské noci usmrtil svým vozem turistku v centru hlavního města. Po mužově zadržení soudce zváží jeho opětovné vzetí do vazby a propadnutí miliónové kauce, kterou cizinec složil při svém lednovém propuštění z vazby na svobodu.

Cizinec obviněný z novoroční nehody v Praze a jeho advokát se vyjadřují po lednovém propuštění muže z vazbyVideo: Novinky

 
Článek

Muž se koncem února nedostavil na povinnou schůzku s probačním úředníkem. „V návaznosti na podnět Probační a mediační služby bude vydán příkaz k zatčení. Po zadržení obviněného bude nařízeno vazební zasedání," popsala mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Nehoda se stala 1. ledna asi hodinu a půl po půlnoci ve Spálené ulici. Řidič tam srazil 26letou cizinku, které záchranáři již nedokázali pomoci. Dechová zkouška následně ukázala, že muž měl přes dvě promile alkoholu. Policie řidiče obvinila hned ze dvou trestných činů, a to z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži hrozí až osm let vězení.

Při novém vazebním zasedání chce soud zkoumat "důvodné podezření", že muž porušil slib, který u soudu složil 4. ledna před propuštěním na svobodu.

Cizinci hrozí, že kvůli obavám z jeho útěku opět skončí ve vazební cele a že přijde o milión korun, který složil na soudní depozitní účet. Před 28. únorem, kdy nepřišel na kontrolu za probačním úředníkem, se cizinec dostavil ke všem úkonům trestního řízení, u nichž byla jeho účast nutná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám