Hlavní obsah

Cizinci doplatili na fígl s poškozenými pneumatikami u aut

Právo, mhr

Tři cizinci a jeden Čech doplatili tento týden na Prostějovsku během jediného dne na občas uplatňovaný fígl zlodějů, kteří napřed propíchají pneumatiky osobních vozidel a pak jejich řidiče, kteří defekt řeší, okradou. Stalo se to ve čtvrtek, policie o tom informovala v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mezi dvacátou a jednadvacátou hodinou na benzínové stanici u rychlostní silnice R46 směrem na Olomouc neznámý pachatel poškodil pneumatiky u čtyř vozidel,” řekl Právu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle něj zloděj pak mezi obcemi Vrahovice a Kelčice využil nestřeženého okamžiku, kdy posádky vozidel vyměňovaly poškozenou pneumatiku a z automobilů postupně odcizil peněženky s osobními doklady, platebními kartami a mobilní telefony.

Tři poškození byli podle něj z Polska a jeden z Bruntálu. „Celková škoda na odcizených věcech a poškozených pneumatikách činí přes 103 500 korun,“ dodal mluvčí. Policie případy šetří pro spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám