Hlavní obsah

Cizince podezřelého, že čmáral nacistické symboly, překvapili policisté přímo na ulici

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Policie zadržela 42letého cizince, kterého podezírá z poškození několika budov v Ústí nad Orlicí v polovině ledna. Muž podle vyšetřovatelů stavby počmáral například hákovými kříži.

Policie obvinila muže z nacistických čmáranic na domy (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Podezřelého policie zadržela před týdnem v pátek. Akci měli na starost policisté z hlídkové služby, kteří byli speciálně vybavení a muže zadrželi na ulici s využitím momentu překvapení. Policisté měli podezření, že by se muž mohl chovat agresivně.

Domy v Ústí nad Orlicí někdo počmáral hákovými kříži

Krimi

Národnost zadrženého kriminalisté rovněž neuvedli. Podle nich počmáral celkem 16 budov, bylo mezi nimi například Roškotovo divadlo, které je kulturní památkou. Na budovách se v polovině ledna objevily hákové kříže nebo symboly nacistického Ochranného oddílu, který byl ozbrojenou složkou hitlerovské organizace NSDAP.

Foto: Město Ústí nad Orlicí (facebookový profil)

V Ústí nad Orlicí řádil vandal

Mezi čmáranicemi byl také nápis A.C.A.B., který znamená „Všichni policajti jsou parchanti” (z anglického All Cops Are Bastards).

Policie hledá dvojici svědků, která mohla vidět sprejery na Karlově mostě

Krimi

„Muž se ke všem skutkům doznal a uvedl, že sprejovat byl dvakrát, vždy pod vlivem alkoholu. Dále vypověděl, že je fanouškem polských fotbalových klubů, a proto stříkal na objekty jejich znaky a názvy. Popřel, že by byl sympatizantem extremistického hnutí nebo že by ho chtěl jakkoliv propagovat,“ sdělila v pátek mluvčí policie Dita Holečková.

Foto: Město Ústí nad Orlicí (facebookový profil)

Hákové kříže a nápisy v Ústí nad Orlicí

Policie podezřelého obvinila z poškození cizí věci, za což mu hrozí až roční vězení. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 76 000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám