Hlavní obsah

Cizince, který opilý střílel v Brně, soud vyhostil

– Brno
Novinky, kub

Soud vyhostil z Česka 31letého cizince, který v pátek v Brně střílel z plynové pistole. Muž se podle rozhodnutí nesmí v následujících 18 měsících vrátit. Druhý muž dostal blokovou pokutu.

Foto: Policie ČR

Policie zasahuje v Lidické ulici

Článek

Policisté incident řešili ve zkráceném řízení, o vývoji v případu informoval v pondělí jejich mluvčí Bohumil Malášek. „Vyšetřování jsme ukončili návrhem na potrestání. Soudce návrh na vyhoštění a propadnutí věci, nalezené plynové pistole a zásobníku s náboji, akceptoval,” sdělil mluvčí.

Cizinec podle něj nemá ani v rodné zemi dosud žádný záznam v rejstříku trestů. Ze které země pochází, policie neupřesnila. „S policií a soudem plně spolupracoval, musí Českou republiku opustit do 27. prosince 2019. Do ČR se nesmí vrátit dalších osmnáct měsíců,” upřesnil Malášek.

Po manévrech v Brně zadrželi muže s plynovou pistolí

Krimi

Vyhoštěný muž k incidentu uvedl, že si pistoli koupil v pátek a chtěl se s ní pochlubit a také ji vyzkoušet. „Přitom dvakrát vystřelil. Jednou v budově a následně ve dvorním traktu,” uvedl mluvčí.

Policisté vyslechli také dalšího zadrženého cizince, který byl na místě činu. Poté, co v policejní cele 37letý muž vystřízlivěl, dostal blokovou pokutou.

Manévry v BrněVideo: Petr Kozelka, Novinky

Incident se stal v Lidické ulici v pátek kolem 13. hodiny. Svědci hlásili na tísňovou linku, že se tam pohybuje střelec. Policisté část ulice uzavřeli a po podezřelém pátrali, do akce nasadili rovněž vrtulník.

Pátrání bylo zprvu bezvýsledné, ještě v pátek ale policie oznámila, že zadržela dva podezřelé muže, oba byli opilí. „Střelba uvnitř objektu nebyla mířená na konkrétní osobu,” uvedla tehdy policie s tím, že šlo zřejmě o hloupost či klukovinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám