Hlavní obsah

Chtěl zavraždit manželku paličkou na maso, před útěkem zapálil dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Policisté dopadli 46letého muže z Čimelic na Písecku, který chtěl podle nich zavraždit svou manželku paličkou na maso. Několikrát ji udeřil do hlavy, žena naštěstí útok přežila. Následně zapálil pokoj, pořezal se a utekl.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Dům, ve kterém muž zapálil pokoj

Článek

„Muž zaútočil na svou ženu v pondělí po 07:30 v místě bydliště na Čimelicku. Po snídani si v kuchyni vzal paličku na maso a zezadu svou ženu několikrát uhodil do hlavy. Ta se sesunula na podlahu a agresor ji ještě škrtil,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Poznamenal, že žena i přes zranění stihla z domu utéct. „Útočník si vzal po útěku ženy kanystr s benzínem a odešel do ložnice, kde se pořezal na obou zápěstích s úmyslem se usmrtit a založeným požárem zakrýt stopy svého činu. Benzínem polil skříň s oděvy a hořlavinu zapálil,“ konstatoval Bajcura.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Muž chtěl zakrýt stopy požárem

K požáru už vyrazili i policisté a hasiči, kteří nalezli krevní stopy a následně i pachatele. „Utekl do lesa a našli jsme ho asi dva kilometry od domu. Je obviněný z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu,“ dodal Bajcura.

Reklama

Výběr článků

Načítám