Hlavní obsah

Chtěl skočit z okna paneláku v Praze, jeho žena mu v tom z posledních sil zabránila

Novinky, kub
Praha

Muže rozhodnutého skočit z okna panelového domu zachraňovali pražští policisté se strážníky. Na místo se dostali v horizontu minut od oznámení na tísňovou linku, muž ale měl již nohy přes římsu a v okně v desátém patře ho držela jeho zoufalá žena. Policisté muže stáhli zpátky dovnitř, dál se o něj postarala záchranná služba.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana muže v okněVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v pátek kolem 21. hodiny v ulici Imrychova v Praze 4, informoval v úterý mluvčí policie Richard Hrdina.

Po oznámení na tísňovou linku vyrazila do bytu v desátém patře trojice policistů z hlídkové služby a dva strážníci, na místě byli podle mluvčího během několika minut.

Sebevraha na Plzeňsku včas odřízli policisté

Krimi

Na bryskní příjezd hlídky policisté navázali rychlým postupem do bytu, po příjezdu k paneláku bylo totiž hned zřejmé, že půjde o vteřiny. „Muž měl nohy přes okenní římsu a z okna se ozývalo zoufalé volání o pomoc,” popsal zásah Hrdina.

Jak se vzápětí ukázalo, dole na ulici bylo z okna slyšet ženu, která se svému muži snažila ve skoku zabránit, docházely jí už ale síly.

Foto: Policie ČR

Policisté museli vykopnout dveře bytu

Kamera na uniformě jednoho ze zasahujících policistů zaznamenala násilný vstup do bytu, kdy další policista vykopl dveře, načež hlídka vnikla dovnitř a muže z parapetu stáhla zpátky dovnitř pokoje.

Sebevrah u ministerstva zdravotnictví po sobě nenechal žádný dopis

Krimi

Záchranáři pak 59letého muže odvezli do psychiatrické nemocnice v Bohnicích. „Lékaři se pokusí zjistit, jaké psychické problémy ho dovedly k tak zoufalému činu,” dodal Hrdina.

Foto: Policie ČR

Záchrana muže v okně Praze

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám