Hlavní obsah

Chtěl si orazit, dal si pervitin a znásilnil ženu. Dostal šest let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na šest let za mříže poslal ve čtvrtek senát olomoucké pobočky krajského soudu (KS) v Ostravě otce dvou nezletilých dětí Lukáše Serbu (28) za loupežné přepadení a znásilnění ženy (48) ze Zábřehu na Šumpersku. Zároveň se musí podrobit ochrannému ústavnímu sexuologickému léčení. Verdikt však zatím nenabyl právní moci, neboť jak obžalovaný, tak státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: Petr Marek, Právo

Lukáš Serba u olomouckého krajského soudu

Článek

„Šel jsem z práce, dělal jsem tehdy načerno jako zedník, a protože jsme makali tři dny v kuse, byl jsem strašně unavený a potřeboval jsem si orazit. Ve městě jsem potkal kámoše, od kterého jsem si koupil na uklidnění pervitin. Příležitostně ho užívám, takže jeho účinky znám. Vždy mě dobil energií. Tentokrát to však bylo jiné,” vypověděl u soudu Serba.

Řekla jsem mu, že mu dám, co chce, i sex, pokud mu jde o ten. Strašně jsem se bála.
Poškozená žena

„Musel do toho něco přidat. Viděl jsem rozmazaně, cesta se mi klikatila, měl jsem halucinace. Proto jsem utekl od lidí a bohužel jsem narazil na tu paní. Přepadl jsem ji, ale znásilnit jsem ji nechtěl. Jenže ona mi asi ze strachu o svůj život nabídla sex a já to naneštěstí přijal. Vůbec nevím, proč jsem to udělal, a je mi to strašně líto. Byl jsem prostě z té drogy úplně mimo. Nikdy jsem nikomu nic zlého neudělal. Nikdy si to neodpustím,“ zalitoval odsouzený.

„Prosila jsem ho, ať mi neubližuje, že mám doma dítě. Řekla jsem mu, že mu dám, co chce, i sex, pokud mu jde o ten. Strašně jsem se bála. Že by byl ale sjetý, na mě nepůsobil. Spíše jsem z něj cítila sadistické sklony,“ uvedla u soudu znásilněná žena.

„Vina je zřejmá, právní kvalifikace také. Podle soudu, vycházeli jsme mj. i ze znaleckých posudků, však obžalovaný není zavrženíhodný jedinec, proto trest na spodní hranici zákonné sazby, která je pět až dvanáct roků,“ vysvětlil předseda senátu Eduard Ondráček.

Muž přepadenou praštil klackem 

Vše se událo loni 17. srpna odpoledne na okraji města. Mladík tam ženu nejprve praštil klackem do hlavy, poté ji srazil na zem, přetáhl jí přes hlavu její tričko a podprsenkou jí převázal oči, aby ho neviděla. Následně ji zatáhl do křoví, kde ji přinutil k orálnímu sexu, pak ji donutil kleknout na kolena a zezadu na ní vykonal pohlavní styk. Nedařilo se mu však, proto nešťastnici znovu přinutil k orálnímu sexu až do vyvrcholení v jejích ústech.

Nakonec ženě svázal ruce a nohy, nechal ji v klestí ležet s tím, ať mlčí, nebo že ji zabije, a utekl. Poškozené se po chvíli podařilo uvolnit nohy a dostat se na cestu, kde jí náhodní kolemjdoucí pomohli rozvázat zbytek pout a přivolali záchranku i policii.

Žena mj. utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, trpěla pocity úzkosti, měla potíže se sexem. Z problémů se však po několika měsících dostala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám