Hlavní obsah

Chtěl se předvést přítelkyni, v trafostanici málem uhořel

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

S vážnými popáleninami skončil pětadvacetiletý mladík, který ve čtvrtek večer vlezl do trafostanice vodárny pod kopcem Špičák v České Lípě. Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislava Mackovíka utrpěl popáleniny na 40 procentech těla. Je v ohrožení života. Do trafostanice prý vnikl, když se předváděl před přítelkyní.

Foto: HZS Libereckého kraje

Na místě nehody zasahoval vrtulník

Článek

„Pacient je v ohrožení života,“ řekl v pátek odpoledne mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Lukáš Matýsek s tím, že nemá svolení sdělovat bližší podrobnosti k zdravotnímu stavu pacienta. „Pacient utrpěl popáleniny na 40 procentech těla,“ informoval ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Z dosavadního šetření policie nic nenasvědčuje tomu, že by mladého muže zranil elektrický proud při páchání majetkové trestné činnosti, jak tomu v některých případech vloupání do trafostanic bývá.

Mladík prý se svou přítelkyní chodil do areálu vodárny poblíž trafostanice často kouřit cigarety. Dívka policistům vypověděla, že její přítel se najednou rozhodl, že se do trafostanice podívá. Ignoroval výstražné tabule a přelezl kovový plot.

„Když se dostal za plot, chvíli trafostanici obhlížel a pak se o ni opřel. V tu chvíli na něm začalo hořet oblečení,“ sdělila českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Záchranáře podle Balákové přivolali dva mladíci, kteří se v místě náhodou zdržovali také. Dívka svému příteli mezitím poskytovala první pomoc. „Všichni svědci události ve shodě vypověděli, že se mladík chtěl jen předvést před svojí přítelkyní. Jaké může mít jeho exhibování následky, zřejmě on sám vůbec nedomyslel,“ dodala Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám