Hlavní obsah

Chtěl mi dát pusu, tak jsem ho píchl do krku, řekl soudu obžalovaný z vraždy

Právo, Michael Polák
Liberec

Krajský soud v Liberci začal v úterý projednávat případ brutální vraždy šedesátiletého muže. Podle obžaloby měl jedenapadesátiletý František Fejfar svého známého ubodat několika ranami loni v květnu. U soudu Fejfar řekl, že mu poškozený chtěl dát pusu, a proto se bránil.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný František Fejfar u souduVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

„Myslíme si, že poškozeného usmrtil úmyslně s cílem získat majetkový prospěch. Vzhledem k tomu je ohrožen trestní sazbou v rozpětí od patnácti do dvaceti let nebo i výjimečným trestem,“ řekl státní zástupce Radim Kadlček.

Fejfar odmítl před soudem vypovídat s tím, že na všechno již odpověděl. Soudkyně proto přečetla jeho výpověď z přípravného řízení.

Z jeho bytu si odnesl televizor, depilátor, prací prášky a drůbeží maso z mrazáku.
státní zástupce

„Dali jsme si u něj doma kafe, pak jsem řekl, že pojedu domů. On mi najednou začal říkat, že se mu líbím a že se do mě zamiloval. Když jsem si šel pro boty, chytil mě za límec, strhl mě a chtěl mi dát pusu. Bylo to u kuchyňské linky, byl tam nůž, jednou jsem ho píchl do krku a pak už nic nevím,“ vypověděl Fejfar policistům.

Foto: Michael Polák, Právo

Obžalovaný František Fejfar tvrdí, že svou oběť píchnul jednou nožem a pak už si nic nepamatuje.

Podle státního zástupce chce ale obžaloba dokázat, že vraždu plánoval a že si vražedný nůž donesl sám ze svého bydliště. Pokud by se to prokázat nepodařilo, bude Fejfarovi hrozit mírnější trest do 18 let.

Odnesl věci a peníze

Podle obžaloby Fejfar mrtvého po činu přikryl látkou, převlékl se do jeho oblečení a pak ho okradl. „Z jeho bytu si odnesl televizor, notebook, DVD přehrávač, dva mobilní telefony, kuchyňský robot, ale také depilátor, baličku na cigarety, prací prášky a drůbeží maso z mrazáku,“ vyjmenoval před soudem státní zástupce. „Šlo o věci v hodnotě přes 12 tisíc korun a dále vzal finanční hotovost 4800 korun,“ dodal Kadlček.

U soudu v úterý vypovídala ještě sestra a přítel oběti. Vyšlo najevo, že zavražděný měl tři děti, se kterými byl jen ve velmi sporadickém kontaktu. V posledních letech žil ale sám a intimně se stýkal s muži. Fejfara poznal jako číšníka v restauraci, kam chodil. Fejfar tvrdí, že do poslední chvíle o jeho sexuální orientaci nevěděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám