Hlavní obsah

Chovateli uhořelo devět štěňat a padesát papoušků

– Klatovy
Právo, pab

Smutný pohled se naskytl hasičů po likvidaci nočního požáru dřevěného přístavku v Žichovicích na Klatovsku, který patří místnímu chovateli . Oheň v noci na pondělí zahubil devět štěňat bernského salašnického psa a padesát papoušků.

Článek

Škodu jejich majitel vyčíslil na několik desítek tisíc korun. Příčina požáru zatím není známa, na místě stále ještě pracují experti.

„Když jsme dorazili k místu, objekt o rozměrech deset krát čtyři metry byl už celý v plamenech. Jeho majitel nám oznámil, že uvnitř jsou psi a ptáci. Nestihl je včas dostat ven, protože oheň se velmi rychle rozšířil,“ řekl velitel žichovické jednotky dobrovolných hasičů Petr Brejcha. Podle něho nebyla šance zvířata z hořící kůlny zachránit.

Starosta Žichovic Milan Šuba zatím žádné podrobnosti o požáru nemá. „V noci jsem nebyl v obci. Musím se za tou rodinou vypravit a zjistit, co a jak,“ dodal.

Případem se už začala zabývat policie. „Snažíme se zjistit, co oheň způsobilo. Vyžádali jsme si speciálně cvičeného psa na vyhledávání hořlavých látek. Není vyloučeno, že požár je dílem žháře,“ uvedl šéf klatovské policie Jan Myslivec. Hasiči jako příčinu požáru vyloučili technickou závadu spojenou s elektřinou, protože ta do objektu zavedena nebyla.

Bernský salašnický pes je plemeno původně ze Švýcarska. Má dlouhou tříbarevnou srst a je to vynikající hlídač. Stejně jako bernardýn umí vyhledávat lidi ztracené ve sněhových závějích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám